Online jegyvásárlás

Belépő: 1500 Ft - Diák, Nyugdíjas, Óbudai lakos belépő 1000 Ft (csak a helyszínen)

Csoportos kedvezmény: godotica@gmail.com  (csak a helyszínen)

A belépőjeggyel két kiállítás látogatható. Nyitva tartás

Profilkép_fekete – 1.png

Tabula Rasa -  Károlyi Zsigmond és a „monokróm festőosztály” kiállítása

2021. 01.15 - 04. 15.

A Godot Kortárs Művészeti Intézet 700 m2 – en, három teremben mutatja be Tabula Rasa című kiállítását, amely a 90-es években zajló művészeti szemlélet váltás egyik fontos szegmensét, a Károlyi Zsigmond által indított „monokróm festőosztály” történetét dolgozza fel.

 

A 90-es évek rendszerváltása a Magyar Képzőművészeti Főiskola szellemiségében is fontos fordulópontot jelentett. Ekkoriban kerültek a főiskola oktatói közé a művészeti szcéna mai napig legfontosabb szereplői, Beke László, Maurer Dóra, Jovánovics György, Klimó Károly, Károlyi Zsigmond, Peternák Miklós, Sugár János, hogy csak néhányukat említsük.

Friss, haladó szellemiségük eredménye az a radikális művészetpedagógiai reform, amely egyenlő rangra emelte a művészetelméleti oktatást a gyakorlati tudás átadásával.

 

A Tabula Rasa című kiállítás Károlyi Zsigmond meghökkentő pedagógiai módszerének sikerét mutatja be, az általa elindított „monokróm festőosztály” tanárainak (Károlyi Zsigmond, Bernát András, Gál András ) és növendékeinek Braun András, Erdélyi Gábor, Gálik András, Havas Bálint, Kis Varsó, Káldi Kata, Szabó

Dezső, Uglár Csaba válogatott alkotásain keresztül.

 

2021.01.15 - 04-15.

Belépő: 1500 Ft
Diák, Nyugdíjas, Óbudai lakos belépő 1000 Ft (csak a helyszínen)
Csoportos kedvezmény: godotica@gmail.com  (csak a helyszínen)

Jegyek online

Covid szabályaink

153122093_247133593812065_53200385340899

KristofLab: ERROR - 2021. 03. 03 - 04. 18

Szabó Kristóf, vagyis KristofLab nagyszabású önálló kiállítása a Godot Labor négy emeletén. Az ERROR az urbánus közeg és a modern társadalom, vagyis jelen világrend rendellenességeire, hibáira, túlkapásaira reflektál. KristofLab képein az üres épületek magányából az a városi lét köszön vissza, amely egyszerre elhagyatott és biztonságos. Alkotásain olyan épületek kapnak főszerepet, amelyek mellett nap mint nap észrevétlenül megyünk el, mégis a hétköznapiság sajátos esztétikájával rendelkeznek. Ugyanúgy válnak láthatatlanná és oldódnak fel a város szövetében, ahogy a köztük mozgó embertömeg válik arctalanná és monotonná. A természetellenes színek és szándékolt képhibák azonban eltávolítják a nézőt a komorabb valóságtól: innen nézve a városi tér minden abszurditásával együtt egy hatalmas játszótérnek tűnik. KristofLab művészetének tanúsága szerint jelen társadalmunkban van valamifajta torzulás, így magyarázatként művein a civilizáció termékei közé betör a természet is, amely élni akarásával fantomként kísért azokon a helyeken, ahonnan valójában kizárta az emberiség. A megtört egyensúlynak és a pusztuló értékeknek a számláját pedig a globalizálódott társadalom kapja a végén, amely a múlt, a jelen és a jövő szempontjából sem nyújt megnyugtató ígéreteket. Alkotói periódusának legfrissebb installációit, festményeit, fotóit és nemzetközi projektjeit mutatja be a kiállítás.

 

A kiállítás 2021. 03. 03 - 04. 18. között látogatható a Godot Laborban, keddtől-vasárnapig 14:00-18:00 között.

 

A kiállítás a Godot Kortárs Művészeti Intézet 1500 Ft-os belépőjegyével látogatható, amellyel a Godot Kortárs Művészeti Intézet aktuális tárlata is megtekinthető.

 

Megnyitó performansz 2021. 03. 03. 20:00 az esemény facebook oldalán. A Ziggurat Project táncosainak performansza Sibitka Anna divattervező és KristofLab közös kollekciójának darabjaival. Táncosok: Kovács Emese, Laza Tímea, Szilágyi Krisztián.

 

Kurátor: Cserhalmi Luca

Covid szabályaink