• Godot I.C.A

Pályázati Felhívás - Godot Art Fair 2021

Frissítve: okt 1

A pályázati lehetőség július 11-én lezárult.

Új pályázataink megjelenési időpontjai: 2021 november, 2022 március

A GODOT Kortárs Művészeti Intézet pályázati felhívása fiatal művészek számára a GODOT ART FAIR ’21 kortárs képzőművészeti vásáron való részvételre és a GODOT Kortárs Művészeti Intézet művészkörének bővítésére.Részletes pályázati kiírás

A Godot Art Fair 2015 óta a legnagyobb, fiatal, magyar alkotókat bemutató képzőművészeti vásár. Elsődleges célja, hogy az[W1] új generáció képzőművészei számára perspektívát nyisson és elősegítse pályájuk felívelését.

A pályázaton sikeresen továbbjutott Godot Art Fair résztvevők a Godot Galéria és a Godot Labor művészeivel együtt szerepelnek, valamint műveik felkerülnek a bygodot.hu on-line galériába.

A rangos eseményen bemutatkozó művészek között több díjat osztunk ki, melyek mellett a Godot csapata hosszú távon támogatja a nyertesek pályájának felívelését.

Hiszünk benne, hogy a Godot Art Fair-en szereplők a jövő művészeti világának alakítói, akikre a nagyközönség is odafigyel.

Ha szeretnél részt venni [W2] a képzőművészeti élet vérkeringésében, akkor itt pályázhatsz.


A pályázat kiírója: Godot Nonprofit Kft.

A pályázatok beküldési határideje: 2021. július 11. 12.00 óra

A pályázók köre: 40 év alatti képzőművészek, fotóművészek.


· Fődíj: A Godot Art Fair-en szereplő művészek közül egy fő bekerülhet a Godot Kortárs Művészeti Intézet állandó művészei közé, ezzel együtt önálló kiállítási lehetőséget biztosítunk számára a Godot Kortárs Művészeti Intézet kiállítóhelyeinek egyikében. Továbbá részt vehet a 10 napos nyári alkotótáborunkban, a Godot Mezőszemere Művésztelep-en, ahol szállást, étkezést és anyagköltség-hozzájárulást biztosítunk munkája számára.


· 1. díj: A Godot Kortárs Művészeti Intézet a Godot Art Fairen szereplők közül 1 fő számára lehetőséget nyújt önálló kiállítás megrendezésére kiállítóhelyeinek egyikében. Továbbá részt vehet a 10 napos nyári alkotótáborunkban, a Godot Mezőszemere Művésztelep-en, ahol szállást, étkezést és anyagköltség-hozzájárulást biztosítunk munkája számára.


· Külön díjak:

- A Godot Kortárs Művészeti Intézet a beküldött pályaművek alkotói közül 7 fő számára lehetőséget nyújt a Godot Mezőszemere Művésztelep 10 napos nyári alkotótáborában való részvételre, ahol szállást, étkezést és anyagköltség-hozzájárulást biztosítunk munkájuk számára.


- A Godot Kortárs Művészeti Intézet több művész számára kínál lehetőséget arra, hogy minimum 1 éven keresztül a bygodot.hu on-line galériában szerepelhessenek alkotásai.


Beküldhető pályaművek: Képzőművészeti alkotások, festmények, szobrok, kisplasztikák, sokszorosított eljárással készült műalkotások, fotók, installációk, videómunkák, stb.

Kiállítás ideje: 2021. október 5 - október 17.

Helyszín: Godot Kortárs Művészeti Intézet - Godot Institute of Contemporary Art (Godot ICA)

Cím: Budapest, 1036 Fényes Adolf utca 21.


Pályázat menete /Technikai feltételek

Beküldés

I. kör

Portfolió: pdf / Word 25 Mb. + jpg 25 Mb. formátumban, az alábbi adatokkal

- Személyes adatok:

o Alkotó neve

o Elérhetősége (emailcím, telefonszám)

o Művésznév

o Születési idő

o Önéletrajz

o A művészeti alkotásokat bemutató weboldal vagy facebook oldalak linkjei

o Maximum 20 alkotás fotója, amelyeket a vásáron szerepeltetnél

o Alkotások adatai: Cím, dátum, méret, anyaghasználat, technika, műfaj (festmény, fotó, print, videó, szobor stb.)


· Kérjük, hogy pályázatát ne tömörített fájlként, ne felhő-szolgáltatásban és ne fájlküldő honlapon keresztül juttassa el részünkre, hanem linken, vagy e-mail csatolmányként a fentebb megjelölt adatkerettel.

· A Gmail szabályai szerint a mellékletek legfeljebb 25 MB-osak lehetnek. Ha több mellékletet csatol, azok összesített mérete nem haladhatja meg a 25 MB-ot.


A pályázati anyagokat a godotpalyazat@gmail.com email címre várjuk.

A tárgyban tüntesse fel: Godot Art Fair 2021


II. kör

A beérkezett pályázatok értékelését követően a kiválasztott művészek egy on-line pályázati formanyomtatvány kitöltésével, valamint a jelölt alkotásokról készített fotók feltöltésével vesznek részt a második fordulóban. A második forduló eredményéről automatikus válaszemailben küldünk értesítést. A sikeres pályázókat telefonon keressük fel és egyeztetünk a Godot Art Fair ’21 kiállítás és vásári szereplés részleteiről.


III. kör

A kiválasztott műalkotások állapotát a beszállítás napján személyesen is megtekintjük. Ennek fényében fenntartjuk annak a lehetőségét, hogy adott műtárgyakat a II. kör során adott pozitív visszajelzés ellenére mégsem fogadunk be a vásárra.


Kiválasztott alkotások

· Az alkotásokat installálásra alkalmas állapotban kérjük beszállítani. Fotók esetében a habkartont technikai okok miatt nem áll módunkban elfogadni. Dibond, vakrámás vászonra nyomott giclée, stb. elfogadható.

· Az alkotások helyszínre szállításának időpontja:

2021. szeptember 11., szombat, 10:00-17:00

2021. szeptember 14. kedd 9:00-17:00

(Az időpontok változásának jogát fenntartjuk)

· Az alkotások helyszínre szállítása a művész felelőssége. A Godot I.C.A. csak speciális esetekben segít a művek helyszínre szállításában.

· A műtárgyak tárolásának, valamint a Godot Art Fair ’21 vásár és kiállításnak a helyszíne: 1036 Budapest, Fényes Adolf utca 21.


Bővebb információ:

A felmerülő kérdésekkel kapcsolatban a godotpalyazat@gmail.com címen lehet érdeklődni.


Főkurátor, művészeti vezető: Laczkovich Borbála (művészettörténész, régész)


Futtassuk be együtt a művészeted!

Jó pályázást kívánunk!


A pályázat támogatója: mini.hu