• Godot I.C.A

Hinni akarok – Wirth Abigail kiállítása 2022.01.19 - 02.20.

Frissítve: 5 nappal ezelőtt
Wirth Abigail ’Hinni akarok’ című kiállításával indítja az évet a Godot Kortárs Művészeti Intézet. A Godot Art Fair 2020-as fődíjasának 2021. január 19-én nyíló tárlatán egyéni és generációs szorongások XXI. századi krónikáját követhetjük végig, szükségszerűen a hit és a kétely problematikájába ütközve. A kiállítással egy időben, január 20-tól február 20-ig, a Godot Laborban Labrosse Dániel ’True Story’ és Lázár Tibor ’Vitamin, protein, kokain’ című kiállítása is megtekinthető.


Wirth Abigail, a 2020-as Godot Art Fair fődíjasának kiállításával indítja az évet a Godot Kortárs Művészeti Intézet. Sajátos alkotói útját a különböző műfajok magas szintű elsajátítása jellemzi, így a képzőművészet mellett a textilművészet, a hímzés és a kerámiaművészet újragondolt alkalmazása is megjelenik munkáiban. Installációkból és festményekből felépülő tárlatán egyéni és generációs szorongások XXI. századi krónikáját követhetjük végig, szükségszerűen a hit és a kétely problematikájába ütközve.


Mi az, amiben még ma is hiszünk? Mik azok a mítoszok, amiket nevetve elvetünk, és miket léptetünk helyükbe? Mennyire groteszk, avagy mennyire szabad még a racionalitással és észérvekkel eltöltött elménk, és hol a helye ma a meggyőződéses képzelet szabadságának? Wirth Abigail a személyes és az intézményes hitvilágokat ütköztetve, a középkori kódexek miniatúráiról ismerős motívumokból hozza létre egyedi kódokból felépülő vizuális rendszerét.

A hit a valóság érzékelését is meghatározza – legyen szó az önmagunkba, környezetünkbe, közösségünkbe, vagy akár az érzés