• Godot I.C.A

GODOT KATALIZÁTOR-DÍJ

Frissítve: 5 nappal ezelőtt

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Godot Katalizátor-díj azevpalyazata.hu


A Godot Kortárs Művészeti Intézet (GICA) által alapított Godot Katalizátor-díj célja, hogy a pályájuk derekán lévő, hazai színtéren alkotó képzőművészek számára támogatást nyújtson, lendületet adjon. A pályázat és a kiállítás költségvetése 10 millió forint.


A kétévente megrendezendő díjra 35 év feletti művészek és minimum 5 éve működő művészcsoportok pályázhatnak, akik közül szakmai zsűri választja ki a finalistákat, és végül közülük a fődíjast. A fődíj egy önálló kiállítás a budapesti Godot Kortárs Művészeti Intézetben és 1 millió forint honorárium. A finalisták szűk köre csoportos kiállításon mutatja be pályaműveit. Közülük, helyszíni szavazással, a közönség választ egy nyertest, aki 500.000.- Ft honoráriumban részesül.


A Godot Kortárs Művészeti Intézet a pályakezdő, fiatal művészek mellett, a pályájuk csúcsán és a képzőművészeti szcénában jól ismert alkotók számára is motorként funkcionál. A frissen alapított díj, az anyagi támogatás mellett, kiállítási lehetőséget teremt a nyertesek számára az Intézet impozáns tereiben. A GICA biztosítja a kurátort, a helyszínen az építőcsapatot, a lejátszó berendezéseket, fénytechnikát, a szállítást műterem -GICA között, az alkotások biztosítási költségeit, a megnyitó cateringjét, átvállalja a megnyitó személy honoráriumát, a keretprogramok költségeit. A nyertes művész bevonásával megalkotja a kiállítás grafikai és kommunikációs tervezését, a PR – és sajtómunkát.


A díjátadó időpontja: 2022. május 5.

Helyszíne: Godot Kortárs Művészeti Intézet, Budapest 1036. Fényes Adolf utca 21.A pályázati anyagnak tartalmaznia kell:

  1. magyar nyelvű