• Godot I.C.A

Képzőművészeti pályázat - AzEvPalyazata.hu

Frissítve: 5 nappal ezelőtt


Godot Katalizátor-díj azevpalyazata.hu


A Godot Kortárs Művészeti Intézet (GICA) által alapított Godot Katalizátor-díj célja, hogy a pályájuk derekán lévő, hazai színtéren alkotó képzőművészek számára támogatást nyújtson, lendületet adjon. A pályázat és a kiállítás költségvetése 10 millió forint.


A kétévente megrendezendő díjra 35 év feletti művészek és minimum 5 éve működő művészcsoportok pályázhatnak, akik közül szakmai zsűri választja ki a finalistákat, és végül közülük a fődíjast. A fődíj egy önálló kiállítás a budapesti Godot Kortárs Művészeti Intézetben és 1 millió forint honorárium. A finalisták szűk köre csoportos kiállításon mutatja be pályaműveit. Közülük, helyszíni szavazással, a közönség választ egy nyertest, aki 500.000.- Ft honoráriumban részesül.


A Godot Kortárs Művészeti Intézet a pályakezdő, fiatal művészek mellett, a pályájuk csúcsán és a képzőművészeti szcénában jól ismert alkotók számára is motorként funkcionál. A frissen alapított díj, az anyagi támogatás mellett, kiállítási lehetőséget teremt a nyertesek számára az Intézet impozáns tereiben. A GICA biztosítja a kurátort, a helyszínen az építőcsapatot, a lejátszó berendezéseket, fénytechnikát, a szállítást műterem -GICA között, az alkotások biztosítási költségeit, a megnyitó cateringjét, átvállalja a megnyitó személy honoráriumát, a keretprogramok költségeit. A nyertes művész bevonásával megalkotja a kiállítás grafikai és kommunikációs tervezését, a PR – és sajtómunkát.


A díjátadó időpontja: 2022. május 5.

Helyszíne: Godot Kortárs Művészeti Intézet, Budapest 1036. Fényes Adolf utca 21.A pályázati anyagnak tartalmaznia kell:

  1. magyar nyelvű szakmai önéletrajzot

  2. lényegre törő, magyar nyelvű, szakmai, digitális portfóliót (a benne szereplő művek adataival: cím, év, technika, méret, egyéb szükséges információk)

  3. a leendő kiállítás címét

  4. legfeljebb kétoldalas magyar nyelvű, a pályázó alkotásait bemutató szöveges koncepciót arról, hogy alkotásai miként forrnának össze egy tárlattá a GICA tereiben. (Ezt nem kötelező a művésznek megfogalmaznia, ajánlott művészettörténész, kurátor bevonása).

  5. látvány tervet a kiállítás-koncepcióról. A kiállítás koncepciójához nem kötelező az összes teret kihasználni. Az alaprajzot az alábbi linken lehet letölteni: https://www.gica.hu/floorplans - belmagasság 4 méter

  6. a látványtervhez csatolni kell legalább hat alkotásnak reprodukcióját/tervrajzát/ forgatókönyvét (cím, év, technika, méret, egyéb információk), melyet a pályázó beválogatása esetén a kiállításon bemutatásra szán. A művek fő adatait kérjük a fájlnévben feltüntetni. A szükséges technikai eszközöket is kérjük jelezni.

  7. költségvetés a tervezett kiállításhoz. (Új alkotások esetén anyagköltségek, csomagolás költsége, asszisztens bérköltsége, látványtervező bérköltsége, szövegírók bére stb). Maximum 2.000.000.- forint.

  8. angol nyelven, a művész munkáit és a konkrét